STAND nr.: weldra beschikbaar

Dierenasiel Gent
Dierenasiel Gent
Noorderlaan 9
België

Diensten:
adoptie
sensibilisering

De Koninklijke Maatschappij voor Dierenbescherming vzw (kort: KMD Gent) is de officiële naam. Maar je mag ons gerust Dierenasiel Gent noemen. Het is trouwens zowel een katten- als hondenasiel. We zijn een team gemotiveerde en enthousiaste dierenliefhebbers die zich inzetten voor het welzijn van de dieren.

Onze hoofdactiviteit is uiteraard dierenopvang: we vangen verloren gelopen en afgestane honden en katten op een menselijk manier op. Wij proberen ze in de eerste plaats terug te bezorgen aan hun rechtmatige eigenaar of ze een nieuwe thuis te geven.

Concreet doen we het volgende:

  • Alle dieren worden door onze dierenarts nagekeken en verzorgd. Iedere hond krijgt een identificatiechip. Zowel honden als katten krijgen hun vaccinatie.
  • Alle katten worden gesteriliseerd of gecastreerd en zo nodig ontwormd.
  • Onze ploeg reinigt en ontsmet dagelijks (ook op zon- en feestdagen) alle hokken. Hetzelfde geldt voor drinkwaterverversing en aangepaste voeding.
  • Onze vele leden laten de honden dagelijks uit in het Citadelpark. Zowel honden als wandelaars blijven fit en genieten zo van dagelijkse afwisseling en ontspanning.
  • Onze vervoerdienst haalt veel verloren of achtergelaten huisdieren af. Het gebeurt dat mensen noodgedwongen hun dier moeten afstaan, maar het niet zelf kunnen brengen. Ook dan staat onze dienst klaar.